Андрей Райчев: Знам кога и защо кабинетът „Денков-Габриел“ ще падне от власт

Андрей Райчев: Знам кога и защо кабинетът „Денков-Габриел“ ще падне от власт Правителството на ротационен принцип „Денков-Габриел“ ще се реализира и ще получи нужната подкрепа в парламента, стана ясно вчера.
Очаква се в понеделник номинираният за премиер от ПП-ДБ Николай Денков да върне на президента Румен Радев втория мандат изпълнен. Вчера беше представен официално и съставът на кабинета.
Темата коментираха социолозите Андрей Райчев и Боряна Димитрова.
Райчев уточни, че все още не е сигурно съществуването на това правителство.
По думите му ако се изхожда от това, че ще го има, това ще е „брак по сметка“.
„Животът ни е научил, че бракът по сметка е много гадно нещо, не толкова заради последиците, колкото заради самочувствието на двамата партньори. И обезателно не завършва добре“, коментира социологът.
Неговата прогноза е, че кризата ще настъпи най-късно след 9 месеца, когато трябва да се направи ротацията, но може и по-рано.
Боряна Димитрова напомни, колко емоционално се говореше след изборите, като например как „всички затъват в политическото блато“. Според нея този тип говорене, което очертава черни краски, е имало определени цели.
„Това правителство, което се създава, може би не е идеалното за нито един от горещите фенове на двете политически формации, но е настоящият единствен приемлив компромис“, смята Димитрова.
03.06.2023, 13:45 часа
1111 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha