Цените по плажовете в Гърция са се повишили, ето с колко

Цените по плажовете в Гърция са се повишили, ето с колко Повишени са цените по плажовете в Гърция. Плаща се чадър и шезлонг в зависимост от близостта до морето. Общинските плажове са безплатни.
Навсякъде това лято се наблюдава поскъпване на плажните услуги, констатираха вече туристите. 
В област Атика, където през уикенда почиват жителите и гостите на гръцката столица, цените са поне с 25% по-високи от миналата година. На един от най-посещаваните плажове Алиму входът е 6 евро на човек и 2 евро за шезлонг. На известния плаж Вулягмени входът е 10 евро, а за децата 5 евро.
Цената на шезлонгите се променя, ако е на първа линия или по-назад. Кафето е по 4 евро, пресен сок - 7 евро, а сандвич на плажа е 15 евро.
При тези цени едно четиричленно семейство трудно може да си позволи почивка край морето всяка събота и неделя, коментират клиентите.
На островите всички тези услуги са много по-скъпи. На общинските плажове е безплатно, но те рядко са с чадъри, а шезлонги няма.
Чужденците избират място за плаж според възможностите си. Заведенията на брега на морето вече предлагат кафе на цена 5 евро. Засега не липсват и клиенти в таверните, но поръчват по-малко количество, коментират сервитьорите.
03.06.2023, 15:01 часа
574 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha