Брутален изнасилвач от Испания се скри в Огняново, намерил си булка

Брутален изнасилвач от Испания се скри в Огняново, намерил си булка Брутален изнасилвач от Испания се озова в село край Гоце Делчев и си заживя мирно и спокойно. 48-годишният Илия работил от години на Иберийския полуостров, но покрай ковид пандемията се завърнал в родното си село Огняново. Настанил се в къщата на баща си.
Преди няколко месеца мъжът дори си намерил млада булка и наскоро се оженил. Доскоро нямало никакви проблеми.
Полицаи от Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) и Полицейското управление (ПУ) в Гоце Делчев обаче изненадващо осъмнаха в гърменското село Огняново пред дома на известна местна фамилия. Оказало се, че за Илия имало издадена европейска заповед за арест (ЕЗА) от съд в Кралство Испания. 48-годишният Илия не се настанил просто така в бащиния си дом в Огняново, а се укривал там. Той е избягал от 20-годишна присъда за изнасилване в Испания.
Илия е приведен в ареста, откъдето очаква дело за екстрадирането му в чуждата държава. Мъжът е добре познат на съселяните си, въпреки че от дълги години живее в Испания.
Завършил е началното си образование в селото, после заминал да учи в Банско и след казармата заминал за чужбина. Не се е връщал над 20 години, в Испания станал баща на две деца. Преди около две години изненадващо за тези, които го познават, се завърнал в Огняново без семейството си. Никой обаче не подозирал, че Илия е извършил тежко престъпление и е беглец от закона. Делото е продължило няколко години, а преди около месец е постановена и тежката присъда.
05.06.2023, 11:45 часа
1028 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha