Случаят "Локорско": Собственикът на камиона-ковчег почина в ареста

Случаят "Локорско": Собственикът на камиона-ковчег почина в ареста Собственикът на камиона-ковчег Тачо Тачев на мигрантите от Локорско почина в софийския арест в събота.
По обвинение за участие в престъпна група и каналджийство на 52-ма мигранти в ареста е и лидерът на групата Виктор Кузманов. В ареста е и задържаният в Гърция Валентин Христов, припомня "Нова телевизия".
Тачо Тачев не дочака процеса и окончателната си присъда и си отиде от инфаркт докато търпеше мярка "задържане под стража" по случая с камиона-ковчег, в който край село Локорско задушени в камион смъртта си намериха 18 афганистанци.
Схемата на трафика на мигранти от турската граница до Сърбия бе разбита при инцидента, а в ареста освен Тачев продължават да бъдат още трима негови съграждани - Атанас Атанасов, Християн Дунгаров и Петър Янев.
С най-тежки обвинения са шофьорите на камиона Атанас Атанасов и Християн Дунгаров.
Припомняме, че на 17 февруари край село Локорско беше открит изоставен камион с натъпкани в тайници мигранти, 18 се бяха задушили до смърт, а останалите 34 бяха транспортирани в лечебни заведения в столицата.
05.06.2023, 08:45 часа
486 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha