Проливните дъждове вдигнаха накрак стотици пожарникари и спасители в Монтанско, отводняваха адреси и теглиха автомобили

Проливните дъждове вдигнаха накрак стотици пожарникари и спасители в Монтанско, отводняваха адреси и теглиха автомобили Проливните дъждове, които наводниха цялата Монтанска област вдигнаха накрак стотици пожарникари и спасители през изминалите три дни.
На 2 юни в 9.05 часа екип огнеборци от Берковица и на сектор „Специализирани оперативни дейности“ - Монтана реагирали на сигнал за отводняване на къщи и черковен храм в кв. „Раковица“ в града под Ком. 
В 13.05 часа пожарникари от Монтана оказали техническа помощ при сигнал за силно изпускане на газ от газово табло на ул. „Хан Аспарух“ в града.
Проливните дъждове в събота също мобилизираха монтанските спасителни екипи и огнеборци. Малко след 9 часа екипи от Берковица са отводнили местната църква в кв. „Раковица“ и къща в кв. „Раковица“, както и на ул. „Крайречна“. 
В 10.10 часа екип на сектор „Специализирани оперативни дейности“ отводнил къща в Бойчиновци на ул. „Христо Михайлов“. 
В 15.35 часа екип на сектор „Специализирани оперативни дейности“ реагирал на сигнал за наводнена къща на ул. „Христо Ботев“ в село Войници. 
В 20.40 часа екип на сектор „Специализирани оперативни дейности“ отводнил блок в ж.к. „Плиска“ 14 в Монтана. 
В 21.05 часа екип огнеборци от Берковица евакуирал двама възрастни и дете на 13 г. от наводнена постройка в местността „Берковска река“ в Берковица. 
В 22.07 ч. пожарникари помогнали на шофьорка да напусне лек автомобил, аварирал вследствие на силен дъжд на околовръстния път на Берковица. 
В 22.32 часа два екипа огнеборци от града под Ком, екип на сектор „Специализирани оперативни дейности“ и дежурен инспектор от Оперативен център-Монтана направили огледи и съдействали на граждани в Берковица в засегнатите от дъжда райони.
Неделният ден също е бил тежък за пожарникарите и спасителните екипи от областта. Сигнали за бедстващи хора започнали да пристигат още в 2.30 часа. Тогава екип на сектор „Специализирани оперативни дейности“ изтеглил 3 леки автомобила, кемпер, каравана, ремарке с каяци от придошлите води на яз. Огоста в района на местността „Расника“. За щастие вследствие на инцидентите няма пострадали хора. 
Екипите излезли и на десетки сигнали за наводнени адреси в цялата област:
- Берковица – 5 адреса на ул. „Незабравка“, „Рила“, „Кирил и Методий“, „Синчец“;
- кв. „Раковица“ в Берковица – 2 адреса на ул. „Крайречна“, ул. „Раковица“ - 2 адреса, ул. „Първи май“ -  2 адреса;
- Монтана, ж.к. „Плиска“ бл.14;
- Гаврил Геново - 3 адреса;
- Сумер - 1 адрес;
- Говежда – 2 адреса; 
- Бели Мел – 2 адреса.
- с. Горно Белотинци – 1 адрес 
05.06.2023, 13:30 часа
743 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha