Съдът реши: Вкарват в затвора тираджия, убил семейство от Козлодуй в катастрофа

Съдът реши: Вкарват в затвора тираджия, убил семейство от Козлодуй в катастрофа Врачанският окръжен съд наложи ефективно наказание на мъж, убил семейство в катастрофа и ранил 10-годишната им дъщеря, научи агенция BulNews. 

Извънредно! Семейство загина в кървава катастрофа между Враца и Оряхово, пътят е затворен /снимки/

Трагичният инцидент е станал на 26 ноември 2021 година в село Алтимир. ТИР, управляван от врачанин, излизал от селото в посока Враца, но се завъртял на пътя. В него се ударил лек автомобил "Тойота", пътуващ към Оряхово, а в японската кола се забило движещото се отзад "Ауди". 
В "Тойота"-та е пътувало семейство от Козлодуй с малко дете. На място загинали 45-годишният Пламен и 36-годишната Катерина Борисови, а дъщеря им Хриси  била ранена. 

Козлодуй потъна в скръб! Вижте кои са загиналите в зверската катастрофа в Алтимир /снимки/

Съдът във Враца постановил, че водачът е нарушил правилата за движение по пътищата, като шофирал в населено място със скорост от 90 км/ч, при максимално разрешената 50 км/ч. Така по непредпазливост е причинил смъртта на съпрузите и ранил детето.
Постановената присъда за това престъпление е три години „лишаване от свобода“, която подсъдимият да изтърпи при първоначален „общ режим“. Съдът лиши В. З. и от правото да управлява МПС за срок от пет години. Мотивите на съда ще бъдат изготвени в законоустановения срок.
Присъдата на Окръжен съд – Враца не е окончателна, а подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Апелативен съд – София.
 
05.06.2023, 15:27 часа
3456 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha