Експерти обсъдиха опасността от наводнения във Врачанско

Експерти обсъдиха опасността от наводнения във Врачанско В проведена вчера работна среща областният управител на Враца Георги Митов дискутира с представители на общините, Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“, Регионален отдел „Надзор на язовирни стени и съоръжения към тях“ към ДАМТН, Басейнова дирекция и РД ПБЗН неотложните мерки, които следва да се предприемат  в усложнена метеорологична обстановка, предизвикана от обилните валежи от дъжд  през последните дни.
Тема на срещата беше и контролираното освобождаване водните обеми и очакваното повишение на  нивото на р. Огоста и притоците й заради достигнати превишени коти водни нива на язовир Огоста – Монтана. Бяха набелязани и мерки с цел превенция на риск от наводнения  по поречието на р. Скът.
По време на срещата бяха поставени въпроси, касаещи недопускане на аварийни ситуации и упражняването на строг контрол на режима и дейностите по ограничаване на водните нива от собствениците на язовири, включително и безопасно изпускане на язовирите от водосбора на р. Скът.
Георги Митов призова общините да се предприемат навременни и адекватни решения и действия с цел опазване живота, здравето и имуществото на населението.
07.06.2023, 14:37 часа
1546 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha