Медицински надзор проверява болници в Северозапада

Медицински надзор проверява болници в Северозапада Станаха ясни обектите в здравната система, които Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ /ИАМН/ ще провери планово във втората половина на тази година. Контрол ще бъде извършен в НЗОК, 8 многопрофилни болници, 2 специализирани лечебни заведения и един застраховател. Според вменените ѝ по закон задължения ИАМН трябва да следи за осигуряване от НЗОК предоставянето на пакета от здравни дейности, гарантиран от бюджета на обществения здравен фонд. Тази планова проверка в Касата ще включва договорите, сключени между районните каси и изпълнителите на медицинска помощ.
Многопрофилните болници, които подлежат на планова проверка между юли и декември, са МБАЛ „Св. Петка“ – Видин, МБАЛ Берковица, МБАЛ Мадан, МБАЛ Чирпан, МБАЛ-Ихтиман, МБАЛ „Унихоспитал“, гоцеделчевската МБАЛ „Иван Скендеров“, както и МБАЛ Каварна.
Във всички тях, с изключение на последната, проверката на ИАМН ще се съсредоточи върху изпълнението на стандарта по акушерство и гинекология, става ясно от плана на Агенцията.
13.06.2023, 10:44 часа
1111 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha