Бактериална инфекция уби 6 деца в Гърция

Бактериална инфекция уби 6 деца в Гърция Шест деца са починали в Гърция от стрептококова инфекция, съобщават медиите в страната. През последното денонощие Националната организация за обществено здраве потвърди и за поредния случай - смъртта на 7-годишно момче.
Според доклада детето е издъхнало в детското интензивно отделение на болницата "Хипократ" в Солун. Според лабораторните резултати смъртта му изглежда е причинена от стрептокок.
Изследват се също всички, които са били в контакт със заразените деца.
Властите в страната издадоха предупреждение към родителите да бъдат изключително бдителни, а здравните власти публикуваха инструкции за действие, както и разяснения за вируса и симптомите на стрептококовата инфекция. Препоръчва ограничаване на контактите между деца, които имат дори хрема, защото в първите няколко дни на заразяване липсват симптоми.
Streptococcus A обикновено има леки усложнения в човешкото тяло и се лекува с антибиотици, прилагани в продължение на 24 часа.
В редки случаи тя може да причини много сериозни последици, дори фатални, ако не се лекува правилно. 
При малък процент (1-5%) от хората бактерията се намира в гърлото или кожата или на други места, без да се разболяват, т.е. тези хора са здрави носители на Streptococcus.
13.06.2023, 14:24 часа
371 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha