Насам, народе! Търсят митничар в Северозапада, вижте какви са условията

Насам, народе! Търсят митничар в Северозапада, вижте какви са условията Агенция „Митници“ обяви конкурс за инспектор на митнически пункт Връшка чука във Видинско, научи агенция BulNews. 
Бъдещият служител ще трябва да извършва административното обслужване законосъобразно, своевременно и точно. Той предоставя на гражданите необходимата информация с оглед защитата на техните законни права и интереси при спазване на нормативните изисквания. В задачите му влизат дейности, свързани с изпълнение на задачи в областта на митническия надзор и контрол. Самият той осъществява надзор и контрол върху внасянето, изнасянето и транзитирането на стоки за, от и през Република България, участва в реализирането на митническата политика на държавата и Европейския съюз, осъществява контрол на стоки, превозни средства, лица, митнически, акцизни и др. придружаващи документи, включително по електронен път. Инспекторът използва внедрените в митническата администрация информационни системи, удостоверява с подпис и личен митнически печат извършените от него контролни действия, в съответствие с нормативните и административните изисквания, своевременно обработва представените митнически и придружаващи ги документи и при установяване на несъответствия, грешки или нарушения, възникнали в процеса на обработка, предприема необходимите мерки, а в случай че не може или няма необходимите правомощия – информира незабавно прекия си ръководител
Сред останалите задачи на бъдещия митничар е да установява недостатъците и слабостите, възникващи в процеса на работа, да ги отстранява или да сезира по-висшестоящ служител. 
Инспекторът съставя актове и фишове, осъществява взаимодействие с други контролни органи и институции съгласно инструкциите за взаимодействие. Участва в специализирани дейности в борбата с контрабандата. Извършва и други дейности и задачи, възложени с вътрешноадминистративен акт от непосредствен или висшестоящ ръководител.
Изискваната минимална степен на завършено образование е бакалавър, а предишен опит не е необходим. Нужно е обаче кандидатите да умеят да работят на компютър и да имат умения за работа в екип.  
Размерът на основната заплата за конкурсната длъжност е в границите от 780 до 2600 лева, като индивидуалният размер ще бъде определен при назначаването, съгласно Закона за държавния служител.
Мераклиите да станат митничари могат да подават документи за участие в конкурса в срок до 5 юли. 
 
24.06.2023, 08:45 часа
7493 1
Коментари

един Българин

24.06.2023, 13:06 часа
Вече се знае КОЙ е новия митничар,там случайни хора няма и никога не е имало.Може да си с 3 висши митническо дело завършил с 5 езика и пак няма да получиш работата.Там се назначават послушковци и калинки..................
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha