Дни след като България влезе в коалицията за снаряди за Украйна: Взривове избухнаха в оръжеен склад

Дни след като България влезе в коалицията за снаряди за Украйна: Взривове избухнаха в оръжеен склад Пожар и силни взривове в складовете за боеприпаси на фирмата "Емко" на оръжейния търговец Емилиян Гебрев събуди хората в района на Карнобат малко след полунощ. Ситуацията е овладяна, за щастие няма пострадали.
През юли миналата година имаше взривове на същите складове на оръжейния търговец. Гебрев заяви, че не може да каже дали има връзка.
"Това е непонятен силен пожар в среднощен час. Най-важното е, че няма засегнат нито един човек. Не може да знаем какво се е случило, ние още не знаем миналата година какво е причинило взривовете, камо ли сега след няколко часа", каза Гебрев. Той посочи, че в складовете е имало материали за производство на отбранителни продукти. 
Инцидентът се случва дни, след като България заяви, че ще се присъедини към коалицията за доставка на снаряди за Украйна.
Миналата година Гебрев допусна, че взривът на тези складове може да не е случаен. Тогава той обясни, че районът около складовете се охранява от специализирана охрана, която е дала предупреждение, че се навлиза в охраняемия район. Известно време след това е избухнал пожар последван от взрив. До момента обаче няма никакви резултати от разследването на този случай.
Складовете се намират на около 5-6 километра от самия Карнобат, в местността "Погребите". Живеещите наблизо са чули изключително силен тътен. Описват го като експлозия.
Бургазлии също съобщават за инцидента. Около 00:45 ч. в северозападна посока те са видели как облаците почервеняват за около 15 секунди. Единични гърмежи са се чували и след 2 часа след полунощ,
25.06.2023, 11:31 часа
1172 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha