Разбита мрежа за трафик на жени в Гърция разкри връзки и с ислямския тероризъм

Разбита мрежа за трафик на жени в Гърция разкри връзки и с ислямския тероризъм Мъж, арестуван от гръцките власти в петък за трафик на жени, е заподозрян в ислямски тероризъм, съобщи електронното издание на в. „Катимерини“.
В петък с помощта на международни канали за полицейско сътрудничество гръцката полиция разби мрежа за трафик на жени, състояща се от две престъпни организации. По време на мащабната операция властите арестуваха 22 души в Атина и Солун, от които 11 членове на организацията и 11 души персонал на публичен дом. От мястото бяха спасени 51 жени, от които 48 колумбийки, 2 венецуелки и 1 албанка, на които след това е оказана помощ и закрила.
Заподозреният мъж е чужденец от Близкия Изток, който през последните години е в центъра на разследване на гръцките служби за сигурност след информация, уличаваща го във връзки с дейността на „Ислямска държава“. Мъжът е съсобственик на нощен клуб в Атина заедно с албанец, също обвиняем по случая с трафик на жени.  
Според вестника мъжът от Близкия изток е пристигнал в Гърция, след като е избягал от затвора, но това не е потвърдено от гръцката полиция.
Печалбите от дейността на престъпната мрежа са изпирани през заведения и фирма за недвижими имоти, собственост на 71-годишна жена с дълга криминална история в областта на трафика на хора, известна в подземния свят под името „Марина“.
Съдружници на организацията са убеждавали млади момичета да работят в Гърция с обещанието за високи заплати, но вместо това отнемали документите им за пътуване и ги продавали, като удържали своя дял от прихода.
Властите изчисляват, че печалбите достигали до 160 000 евро на месец, съобщава гръцката телевизия „Скай“.
05.07.2023, 13:48 часа
335 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha