Спряха обществени поръчки за 4 млрд. лв., обявени от служебното правителство

Спряха обществени поръчки за 4 млрд. лв., обявени от служебното правителство Обявените от Агенция „Пътна инфраструктура“ по време на служебното правителство с министър-председател Гълъб Донев обществени поръчки за около 4 млрд. лв. за текущ ремонт и поддръжка на пътищата у нас през следващите 4 г. са прекратени.
Информацията е публично достъпна в ЦАИС ЕОП.
Изключение е една обществена поръчка, влязла в сила преди 6 юни 2023 г, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Назначеният от министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков одит на тръжните процедури приключи. Проверката установи, че и по 8-те обявени обществени поръчки за възлагане на нови договори за текущ ремонт и поддръжка са налице ограничителни критерии и изисквания, чрез които се създават предпоставки за незаконосъобразно, непрозрачно и неефективно разходване на публични средства.
В момента в спешен порядък се подготвят нови правила, по които ще се възложат нови обществени поръчки, така че да няма забавяне на дейностите. Целта е тръжните процедури да се проведат по прозрачни критерии, в ситуация на реална конкуренция и в защита на обществения интерес.
18.07.2023, 16:45 часа
497 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha