Започна асфалтирането на пътя между Ружинци и Черно поле

Започна асфалтирането на пътя между Ружинци и Черно поле Приключи полагането на последния изравнителен слой трошен камък на пътя между видинските села Ружинци и Черно поле. От днес започна и полагането на първия слой асфалт на обекта, като ще действа внимателно с полагането на асфалта заради горещините.
"От сутринта, от рано започна първата част на първия етап асфалтиране. Понеже първият слой, биндерът, трябва да бъде 12 сантиметра, ние преценихме, че е по-добре в тези жеги да го направим на два пъти по 6 сантиметра, за да може по-хубаво да се балира, притъпка и уплътни първата част на първия слой. Вторият след това и после предстоят още два слоя по 4 сантиметра, като последният слой от 4 сантиметра ще бъде направен най-накрая, когато бъде положен още един слой камък отстрани за банкета, за да може да бъде изравнен той и да не се наранява асфалтът от машините, които ще полагат камъка. Така че ще имаме 20 сантиметра асфалт по пътя от Ружинци към Черно поле", коментира кметът на Ружинци Александър Александров.
За доброто качество и здравина на асфалтовото покритие пътят ще бъде затворен всеки работен ден от 7 часа до 16 часа до приключване на работата по него. 
19.07.2023, 15:50 часа
506 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha