Увеличават се случаите на рак на кожата заради слънцето

Увеличават се случаите на рак на кожата заради слънцето „Зачестяват случаите на злокачествени заболявания на кожата заради слънцето. Това се дължи на факта, че все по-често и по-дълго се излагаме на слънце, че това ще подобри нашето здраве, че не използваме слънцезащитни фактори”. Това заяви д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.
„Хората отиват на плаж след 10-11 часа на 44 градуса на слънце без да са се намазали със защитен крем и да са под чадър. Голяма част от плажуващите не правят слънчеви бани, те се пържат на слънце”, обясни д-р Николова.
По думите й кожата помни всяко изгаряне, което сме преживели. „Може да има и промяна на ДНК на кожата”, обясни д-р Николова. Тя препоръча да се посети лекар, ако човек има образувания с по-тъмен цвят, кървящи при допир, лющести се. Не излагайте бенките си на слънце, покрийте ги със слънцезащитен фактор, препоръча тя.
Хората с разширени вени също не бива произволно да пекат краката си, допълни тя. Добре е да имаме памучни или ленени дрехи в светли тонове при разходка. Да сме с дълги ръкави, с шапка или кърпа на главата.
27.07.2023, 11:52 часа
378 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha