Кърваво дерби! Шупера иска да лапне 8 млн. лева общинска пара, и Митко Галата се бута

Кърваво дерби! Шупера иска да лапне 8 млн. лева общинска пара, и Митко Галата се бута Четири врачански фирми са фаворити в обявена от община Враца обществена поръчка за малко над 8 милиона лева, научи агенция BulNews..
Става дума за доставката на хранителни продукти за нуждите на общинско предприятие "Социални дейности" за 3 години, а общата стойност е 8.38 милиона лева. За първи път поръчката е разделена на 6 позиции, като последните две са на малка стойност - до 30 000 лева.
Става въпрос за деликатесни месни и млечни продукти, тестени, сладкарски изделия и ядки за общински мероприятия и кетъринг и за вино, шоколадови изделия, газирани и освежаващи напитки.
От останалите 4 обособени позиции най-голяма като стойност е тази за "Доставка на мляко, млечни продукти и яйца” – до 2 838 542,35 лв. Тук кандидатите са 6, като очаквано фаворит е "Млечен рай-2" ООД, собственост на Иван Йорданов /Шупера/, която и досега е изпълнявала тези доставки.
"Млечен рай" участва във всичките 4 позиции, като само за тази е подала оферта "Аллур". Освен нея оферти за четирите големи позиции са подали "Стелит 1", "Старкристалс", "Бети М", "Ийт Уел" ЕАД, които досега не са работили с общината.
Най-много участници - 7, са подали оферти за доставка на месо и месни продукти и риба. Тя е на стойност 2. 7 милиона лева. Две от тях са от Враца "Млечен рай- 2" ООД и "Ив и сие 2010" ЕООД, като последната е с най-добра ценова оферта и преди време също е извършвала тези доставки на общината. Само за тази позиция участва фирма, свързана със скандалния депутат от Монтана Митко Галата.
За обособена позиция 3 „Доставка на хляб, хлебни, тестени и сладкарски изделия”, участват само 3 фирми. Тя е за около 1.7 млн. лева, като на първа позиция е "Млечен рай", а втори е ЕТ "Цветогор".
За най-малката от 4-те доставки - "на пакетирани храни, мазнини, подправки и безалкохолни напитки”, която е малко под 1 000 000 лева отново има оспорна битка от 5 участника, но първи е досегашния партньор "Камба 2000" - Враца.
На първо място по ценови оферти от четирите позиции са 3 различни врачански фирми, които имат опит в бранша с търговията и доставки на едро. Ако и документацията им е перфекта, това би означавало местния бизнес да доставя качествени храни, повечето от които произведени в региона.
Окончателното класиране ще стане известно в края на месеца.
05.08.2023, 17:23 часа
5139 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha