Първи СНИМКИ на банкера, източил 500 000 лв от сметки в УниКредит Булбанк

Първи СНИМКИ на банкера, източил 500 000 лв от сметки в УниКредит Булбанк Появиха се първи снимки на 25-годишния Даниел Ивов Игнатов, обвинен в присвояването на половин милион лева от сметки на клиенти като служител на УниКредит Булбанк.
Той се представял като мениджър бизнес клиенти на банката.
Схемата, по която той работел била проста. Попълвал собственоръчно платежни нареждания от името на клиентите, след което прехвърлял сумите в различни сметки, до които имал достъп.
Пипомняме, че състав на Софийския градски съд (СГС) наложи мярка постоянен арест за 25-годишния Даниел Игнатов. Тогава адвокатът на Даниел Игнатов - Емануил Бастрев, апелира съдът да не уважи поисканото от обвинението "задържане под стража" и да вземе по-лека мярка за неотклонение, каквато е домашният арест.
Игнатов е заловен при опит да напусне страната. Паричните средства, за които се твърди, че е присвоил, не са били налични.
Самият Игнатов декларира пред съда, че няма никакво намерение и желание да извърши деяние, което да е обществено опасно, да се укрие или да бяга.
"Нямам намерение да преча на съдебния процес по какъвто и да било начин, увери той. Единственото, което искам, е да се върна при семейството си, помоли той. И заяви, че не отговарят на истината публикации, че се е опитвал да избяга извън страната".
Ако бъде признат за виновен служителят може да получи присъда “лишаване от свобода” от 10 до 20 години.
През 2017 г. над 3,8 милиона лв. бяха откраднати от сметките на футболния национал Мартин Петров в същата банка. 
Личният му банкер в нея -  Ирина Чавдарова Аткова го заблуждава, че все още е служител на банката и отмъква сумата. Тя успява да избяга от правосъдието и се укрива в чужбина, съобщава Bird.
11.08.2023, 14:42 часа
8706 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha