Пияни туристи заспаха на Айфеловата кула, евакуираха ги на сутринта

Пияни туристи заспаха на Айфеловата кула, евакуираха ги на сутринта Евакуираха пияни американски туристи от Айфеловата кула, предаде БГНЕС.
Двама американски туристи са били открити да спят в Айфеловата кула, след като се заклещили, защото са били мъртво пияни. Двамата мъже са открити от охранители в ранните часове на деня вчера, съобщи парижката прокуратура.
Те платили, за да се качат на парижката забележителност в неделя около 22:40 ч. местно време и прескочили бариерите за сигурност, докато се спускали надолу, съобщи полицията.
Те са били открити в зона, която обикновено е затворена за посетители, между второто и третото ниво на кулата.
Мъжете "изглежда са се заклещили заради това, че са били много пияни", заявиха от парижката прокуратура пред АФП.
Специализирано подразделение на пожарната за спасяване на хора от височини е изпратено да извади мъжете, съобщи агенцията.
Обичайният час на отваряне - 09:00 ч., се забавил заради откриването на пияната двойка.
Те не са представлявали никаква заплаха, заявиха от публичния оператор на Айфеловата кула.
Това се случва, след като в събота две бомбени тревоги в кулата наложиха паметникът да бъде евакуиран два пъти в един и същи ден.
Френската полиция започна разследване, след като фалшивите бомбени заплахи бяха отправени чрез публикации в сайт за игри и платформа за онлайн контакт между граждани и полиция.
Айфеловата кула, която е построена през 1880 г. и е висока 300 м. Тя е привлякла 5,8 млн. посетители през миналата година.
16.08.2023, 15:40 часа
328 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha