Трактора отвлякъл Киро Киров и пратил семейството му в изгнание

Трактора отвлякъл Киро Киров и пратил семейството му в изгнание Показно разстреляният  вчера по обяд Алексей Петров е имал до сетния си дъх мечта - да бъде назначен начело на някоя от секретните служби. А според източници на Lupa.bg многократно е признавал в компания и пред политици, че единственият начин да овладее и битовата, и организираната престъпност у нас, е именно той да оглави борбата с нея - като бъде предложен за министър на вътрешните работи. 
Години след спецакцията на някогашния МВР шеф Цветан Цветанов "Октопод" срещу Трактора, маститият застрахователен бос и бивша барета още не можел да прости на ексгербера и днешен лидер на "Републиканци за България" за накърнения имидж и скопена възможност да се сдобие с неговото кресло, макар и в по-далечно бъдеще. 
Според запознати с политико-бизнес миналото на Петров той е смятал, че като доцент и преподавател в едно от най-реномираните висши училища в страната - УНСС, при това повече от десетилетие, е разполагал с необходимата биография, за да се пребори за мечтата си. 
"Но всъщност беше изтъкан от комплекси. Имаше ужасяващо чувство за малоценност заради помашкия си произход, но и заради това, че колкото и усилия да полагаше, не успяваше да се издигне на постовете, за които бленуваше.
На всичкото отгоре разви комплекси в последните години покрай застрахователния си бизнес и взимане-даване и с чужди партньори, че не умее да говори на нито един различен от българския език", разкрива някогашен член на кръга на Трактора. 
А до ден днешен, наред с мегаделото "Октопод", от което в крайна сметка излезе чист, Алексей Петров се смятал в ъндърграунд средите за тартора на страшната групировка "Наглите", отвлякла редица бизнесмени и мафиоти в рамките на първото десетилетие от новия век до залавянето на общо 25 души през 2009 г., малко преди спецакция с кодовото име с пипалата. Сред отвлечените бе и Киро Киров, тъст на някогашната депутатка от ГЕРБ Йоана Кирова.
Откупът и случилото се принуди семейството да потърси убежище в Австрия. Сред похитените бе и Ангел Бончев, но за разлика от Киров, на когото този ужас се размина, някогашният борец бе пуснат с отрязани пръсти на свобода от групировката. 
17.08.2023, 10:34 часа
133545 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha