Село Стубел има ново игрище за малки и големи /снимки/

Село Стубел има ново игрище за малки и големи /снимки/ Мини футболни вратички, баскетболен кош на тополата, пързалка, пясъчник, кътчета за отдих с масички и пейки, заобиколени от високи дървета - така изглежда новата комбинирана площадка в монтанското село Стубел. Тя се намира в така наречената Корейска махала и е изградена със средства от фонда за местни инициативи на община Монтана. Успешното приключване на проекта бе отпразнувано от десетки жители и гости на селото. 
Кметът на Монтана Златко Живков бе посрещнат с хляб и сол на тържеството. Той подари на малките спортисти от Стубел две футболни топки и една баскетболна.
„Не мога да повярвам, че това място, което бе обрасло с бурени и храсти, сега изглежда така. Радвам се на постигнатото, защото тук има много деца и младежи, които спортуват”, заяви Живков. Той допълни, че проектът, на стойност 3 000 лева е бил само началото. Още близо 7 хиляди лева са инвестирани за благоустройствени дейности и оборудване на  спортната площадка.
„Изграждането беше по-трудно отколкото си представяхме", каза на откриването Емилия Григорова – кмет на Стубел.
"След като разчистихме терена, трябваше да го изравним и тогава много хора се включиха доброволно, работиха с желание. Надявам също така с желание да се грижим за него и оттук да тръгнат състезатели, които да разнесат славата на Стубел като Стефан Найденов – Доктора*", допълни тя.
„Това е вторият проект, които се финансира в Стубел със средства от Фонда за местни инициативи, заяви Емилия Лисичкова председател на платформа Агора. /Фондът в община Монтана бе създаден по проект на АГОРА, с подкрепата на фондация „Америка за България”/ Основната идея, която ни е водила в това начинание е, че тези проекти не само подобряват средата, но и сплотяват общността. Всичко това е сърце, труд и желание за промяна", допълни Лисичкова.
В края на официалната част, бяха връчени дипломи на завършилите 4 деца в лятното училище, организирано в читалището на Стубел. Те първи излязоха на терена с новите топки, подарък от кмета Живков.
30.08.2023, 15:44 часа
867 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha