Задържаха под стража рецидивист, седнал пиян зад волана във Видинско

Задържаха под стража рецидивист, седнал пиян зад волана във Видинско Под ръководството на Районна прокуратура – Видин се води досъдебно производство за шофиране след употреба на алкохол в условията на продължавано престъпление, като деянието е извършено повторно – престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК.
Около 00.32 часа на 26.08.2023 г. във видинското село Пешаково Т.Т. управлявал лек автомобил „Пежо“. При извършена проверка по надлежния ред била установена концентрация на алкохол в кръвта му - 1,65 промила.
На същия ден мъжът отново бил спрян от органите на полицията по време на шофиране, при която било констатирано, че той е употребил алкохол.
Водачът на превозното средство – 52-годишният Т.Т., е многократно осъждан, в това число 4 пъти за управление на МПС след употреба на алкохол. На 15.08.2023 г. е освободен от затвора, след изтърпяване на наказание за същото деяние.
С постановление на наблюдаващия прокурор Т.Т. е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление.
По искане на Районна прокуратура – Видин съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.
Разследването продължава под надзора на прокуратурата.
31.08.2023, 12:27 часа
413 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha