Светлина в мрака! Д-р Мазнейков с голям жест към онкоболните, Николай Диковски му помага

Светлина в мрака! Д-р Мазнейков с голям жест към онкоболните, Николай Диковски му помага Собственикът на столичната МБАЛ „Света София“ д-р Христо Мазнейков направи голям жест към онкоболните си пациенти, научи агенция BulNews.
Той е закупил билети за част от хората, които се лекуват от ракови заболявания в болницата, за Мача на Надеждата, който ще се проведе на 6 септември на националния стадион „Васил Левски“. Организацията на благородната проява ТОП лекарят е поверил на врачанина Николай Диковски. 
Мачът на Надеждата се организира от бившия капитан на националния отбор Стилиян Петров, който пребори тежка форма на левкемия. В двубоя ще участват едни от най-големите имена в българския и световния футбол през последните десетилетия, като събраните средства ще бъдат дарени за борба с онкологичните заболявания в България. Те ще бъдат разпределени както между болници в страната, така и за подпомагането на хора, които се борят с подобно заболяване.
В Деня на Съединението на националния стадион в София се очаква да има около 40 000 души. Доста малък процент от тях обаче ще бъдат онкоболни, към които всъщност е насочено събитието. Повечето от тях са с ограничени средства заради скъпоструващото им лечение или са с физически неразположения от тежките химиотерапии и затруднения в придвижването, разказа за агенция BulNews врачанинът Николай Диковски, който също се бори с коварната диагноза. 
„Д-р Мазнейков е единственият собственик на здравно заведение у нас, който е помислил за своите онкоболни пациенти. Той ще осигури присъствието на поне 10 души от отделението по медицинска онкология в МБАЛ „Света София“. По този начин те ще имат възможност, въпреки тежката ситуация, в която са изпаднали, да усетят лъч надежда и да почувстват подкрепата на хората, които им подават ръка в тежката битка“, каза Диковски. 
Билетите за спортното събитие ще бъдат връчени на началника на отделението д-р Марчела Колева. Организацията пък е поверена лично от д-р Мазнейков на врачанина.
Той благодари за жеста на медика от името на всички хора, които са сполетени от тежката съдба. 
 
31.08.2023, 15:18 часа
9757 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha