Атентатор самоубиец погуби девет пакистански войници

Атентатор самоубиец погуби девет пакистански войници Атентатор самоубиец е убил девет войници, като се е врязал с мотоциклета си във военен автомобил в Северозападен Пакистан, което е най-смъртоносната атака срещу армията тази година, съобщиха днес официални лица, предаде ДПА.
Други петима войници са били ранени при нощното нападение в околностите на Бану, малък град в съседство с региона Вазиристан близо до границата с Афганистан. Районът някога е бил контролиран от ислямистки бойци, свързани с бойната групировка "Ал Каида".
В изявление на военните късно вчера се казва, че след бомбения атентат войските са отцепили района и издирват извършителите.
Нито една групировка не е поела отговорност за последните нападения, но както пакистанските талибани, така и войнстващата групировка "Ислямска държава" атакуват силите за сигурност и цивилното население в региона.
Пакистанските талибани, които са отделени от афганистанските си колеги, въпреки че и двете групировки следват една и съща твърда форма на сунитския ислям, са убили десетки хиляди хора при подобни нападения през последните десетилетия.
От 2014 г. насам те бяха изтласкани от районите по границата с Афганистан в поредица от офанзиви, но след падането на Кабул под властта на афганистанските талибани през 2021 г. се опитват да си върнат контрола.
01.09.2023, 15:09 часа
384 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha