След инцидента със загинало момче в София: Обвиняват шофьора за престъпление с евентуален умисъл

След инцидента със загинало момче в София: Обвиняват шофьора за престъпление с евентуален умисъл Прокуратурата даде подробности за тежкия пътен инцидент, при който загина момче на пешеходна пътека в София.
Според прокуратурата са налице достатъчно доказателства за привличане на водача в качеството на обвиняем за извършено престъпление - причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата. Квалификация на деянието от субективна страна е, че е станало при евентуален умисъл.
Сигналът за инцидента е получен малко след 21 ч. в събота за ПТП в центъра на София за починало на място дете. На място отиват екипи, които обработват местопроизшествието.
С първото действие на разследването се започва досъдебно производство, което ще бъде водено от СДВР, под надзора на Софийска градска прокуратура.
Първоначалните данни са, че колата се е движела с много висока скорост, всичко според прокуратурата са предположения без експертиза, но може би е в рамките на 80 км/ч, няма спирачен път, на оживено кръстовище е, където има в близост заведения, съобщиха от прокуратурата и допълниха, че буквално кръстовищата там са едно след друго, самата пътна обстановка не предполага движение с висока скорост.
Според експертизата водачът е шофирал с 2 промила алкохол. Според прокуратурата водачът е разчитал на шанса и на случайността и не е предприел никакви действия за евентуално предотвратяване на ПТП, ето защо прокурорът е преценил, че деянието е извършено при евентуален умисъл. Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години, ако съдът го признание за виновен - лишаване от право да управлява МПС до живот.
03.09.2023, 16:15 часа
752 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha