Районната съдийка на Царево и дъщеря й са сред изчезналите в потопа

Районната съдийка на Царево и дъщеря й са сред изчезналите в потопа Районната съдийка на Царево Мария Москова и дъщеря й вероятно са сред изчезналите по време на потопа. За липсващи хора пръв съобщи кметът Георги Лапчев, който каза, че трима души са в неизвестност. Той обаче не уточни подробности.
Очевидци потвърждават, че са видели водната стихия да отнася кола с двама души и пешеходец от мост.
Според първоначална информация Москова и детето й тръгнали да се евакуират сами от квартал "Василико". Потопът обаче скъса мост, който свързва квартала с центъра на града.
Репортерска проверка установи, че мобилният телефон на Москова е изключен. 
Малко по-късно кметът Георги Лапчев потвърди пред "24 часа", че именно съдийката и дъщерята са двама от изчезналите.
Продължава да заседава кризисния щаб, на място са кметът Лапчев, шефът на ОД МВР ст. комисар Емил Павлов, съветникът на вътрешния министър Калин Стоянов и бивш шеф на пожарната Николай Николов, служители на Гранична полиция.
На територията на община Царево дъждът продължава да вали и не спира. Хората в село Кости са евакуирани, тъй като река Велека излезе от коритото си. Същото е положението и в село Бродилово, но там няма бедстващи хора. Най-тежко е положението в община Царево. Има паднали мостове, много са щетите на територията на цялата община. Такава е ситуацията и в Синеморец, Варвара, Лозенец. 130 души са евакуирани от наводнените райони. Всички налични екипи от област Бургас са изпратени да помагат.
05.09.2023, 17:25 часа
1228 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha