Руски удари поразиха района на дунавското пристанище Измаил

Руски удари поразиха района на дунавското пристанище Измаил Един човек е загинал при руски безпилотни и ракетни удари по Киев и Одеска област, включително по район на дунавското пристанище Измаил, съобщиха рано тази сутрин украинските власти, цитирани от ДПА.
Олег Кипер, губернаторът на южната Одеска област, каза, че е загинал селскостопански работник.
Няма нанесени значителни щети по пристанището и инфраструктурата в Измаил, който се намира на отсрещния бряг на Дунав на границата с натовската членка Румъния и придоби ключово значение за износа на украинско зърно към международните пазари през Черно море.
В Киев властите съобщиха, че предприятие в покрайнините на столицата се е подпалило от паднали ракетни отломки. Пламъците са потушени тази сутрин, съобщи киевската служба за гражданска защита.
Украинските военновъздушни сили заявиха, че руските войски са изстреляли от въздуха седем крилати ракети и зенитна ракета за комплекс С-300, преработена за поразяване на наземни цели. По данни на ВВС на Киев противовъздушната отбрана е успяла да свали всички ракети.
От 25-те изстреляни дрона унищожените са 15, добавиха украинските военни.
Русия води от повече от 18 месеца непредизвикана война срещу Украйна. Среднощните безпилотни и ракетни нападения станаха част от тактиката на Москва от миналата година, отбелязва ДПА.
06.09.2023, 13:08 часа
287 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha