Задържаха под стража двама, заплашили с убийство мъж и жена във Врачанско

Задържаха под стража двама, заплашили с убийство мъж и жена във Врачанско Врачанският окръжен съд разгледа две въззивни частни наказателни дела, образувани след внесени жалби срещу определения на Районен съд – Враца и Районен съд - Оряхово, с които е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т. Т. и В. С. 
Срещу Т. Т. е повдигнато обвинение от Районна прокуратура – Враца за това, че на неустановена по безспорен начин дата през февруари 2023 г. в с. Върбица, обл. Враца, се е заканил с убийство на И. И. от същото село, като размахвал брадва и с думите: „Ще те убия, мен затворът не ме плаши“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.
Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Оряхово е привлякло в качеството на обвиняем В. С. за това, че на 08.08.2023 г. около 20,30 часа в Оряхово, пред хранителен магазин, се е заканил с убийство на С. М. от същия град, като, държейки нож в дясната си ръка, я е заплашил с думите „Дошъл съм да правя убийство“, „Не само ще те убия, но ще те изкормя“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.
С определенията си по двете въззивни частни наказателни дела Окръжен съд - Враца потвърди наложената от Районен съд – Враца и Районен съд - Оряхово най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Т. Т. и на В. С., като прие, че са налице всички предпоставки за това.
Определенията на Врачанския окръжен съд са окончателни и не подлежат на обжалване и протест.
12.09.2023, 10:26 часа
733 1
Коментари

Интересно!

12.09.2023, 21:20 часа
Когато мен ме заплашиха с убийство една младши прокурорка от района прокуратура Враца, написа, че случая е спериодичен и отказва да образува наказателно производство.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha