Вижте богатата културна програма за празника на Лом

Вижте богатата културна програма за празника на Лом С богата културна програма в Лом се отбелязва празникът на общината “Вяра, Надежда, Любов“, съобщиха от местната администрация.
Изявите започнаха днес с мюзикъла за деца „Котаракът Шарл“ по Шарл Перо на Националния музикален театър „Стефан Македонски“, като представлението беше от 11 часа в големия салон на народно читалище „Постоянство 1856“.
Тази вечер от 18.30 часа на същото място музикалният театър ще представи спектакъла „Гала вечер на оперетата и мюзикъла“. Двете представления са безплатни за публиката, уточниха от местната управа.
На 13 септември от 19.30 часа на полигона в квартал „Моминброд“ ще има концерт на духов оркестър Виво Монтана. На следващата вечер на същото място ще се изяви изпълнителката Саша Сандра. Звездата на сръбската музика Халид Муслимович ще гостува на 15 септември, а на 16 септември е предвиден концерт на фолк-изпълнителката Преслава. На самия празник на 17 септември концерт ще изнесе Николина Чакардъкова с Неврокопския танцов ансамбъл. За петте концертни вечери община Лом е осигурила безплатен автобусен превоз до мястото на изявите, както и паркинг за леки автомобили. Всички концерти също са безплатни за публиката.
Празничният ден 17 септември ще започне с литургия и молебен за здравето и благоденствието на ломчани в катедралния храм „Успение Богородично”, която ще отслужи Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил от 9 часа. В 11 часа в камерната зала на читалището е тържественото заседание на Общинския съвет, на което с почетни звания ще бъдат удостоени заслужили граждани, уточниха от общината в Лом.
12.09.2023, 16:12 часа
6310 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha