Apple представи iPhone 15, iPhone 15 Pro и 15 Pro Max – ето какви са новостите

Apple представи iPhone 15, iPhone 15 Pro и 15 Pro Max – ето какви са новостите Преди броени часове Apple официално представи новите iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ститаниеви рамки и USB-C порт, който заменя Lightning конектора. Новите модели Pro използват корпус от матиран титан вместо неръждаема стомана. Apple твърди, че новият iPhone 15 Pro е най-лекият професионален модел досега. Освен това той има най-тънките рамки досега. Цялостнитеразмери са намалени, без да се намалява размерът на дисплея.
Както и миналата година, iPhone 15 и iPhone 15 Plus са с 6,1-инчов и 6,7-инчов дисплей и Dynamic Island, който вече е стандартен при всички смартфони от серията 15. Apple обаче заяви, че максималната яркост вече достига 2000 нита. Смартфоните ще са налични за предварителна поръчка от петък, а доставките ще започнат на 22 септември.
Освен новите цветове, които са розово, жълто, зелено, синьо и черно, компанията е заложила и на сензор с 48MP резолюция, идентичен с този при iPhone 14 Pro. Той позволява снимане в 1х и 2х зуум режим, както и 0.5х режим за широкоъгълната камера. Режимът "Портрет" също е усъвършенстван за iPhone 15. Apple твърди, че портретните снимки със синтетично боке предлагат по-добри резултати при слаба светлина от всякога. Режимът "Портрет" вече ще се активира и автоматично, когато снимате обект в режим на основната камера.
iPhone 15 и iPhone 15 Plus се захранват от чипа A16 Bionic, който преди това беше използван в моделите iPhone 14 Pro. Системата на чип A16 съдържа 6-ядрен централен процесор и 5-ядрен графичен процесор. Батерията на iPhone 15 е със същия капацитет като тази на iPhone 14, като iPhone 15 Plus може да се похвали с малко по-дълъг живот поради по-големия дисплей.
iPhone 15 разполага и с второ поколение Ultra-Wideband чип за подобряване на обхвата при търсене на местополобение. Освен това вече можете да се ориентирате директно към човек с функцията Precision Finding, а не само към предмети с прикрепени AirTags.
Новият iPhone 15 Pro разполага и с така спрягания Action бутон на мястото на превключвателя за изключване на звука. Новият бутон може да бъде използван за редица функции, включително стартиране на камерата, достъп до преки пътища, стартиране на запис или други.
Новите iPhone-и от Pro серията се захранват от A17 процесор, който е първия 3nm чип на Apple. От компанията обещават до 20% по-бързо GPU, както и по-добро представяне при гейминг благодарение на подобренията. От Apple дори стигат по-далеч като казват, че това е най-добрият смартфон гейминг на пазара. Подобно и на другите смартфони от серията, новите модели ще използват USB-C конектор, но тук той ще поддържа трансфер на данни до 10GBps с опционален USB3 кабел.
Apple твърди, че камерата е еквивалент на седем различни обектива на фотоапарат с помощта на три различни сензора. Ново нанопокритие намалява отблясъците в лещите, а 48-мегапикселовият сензор е с подобрена работа при слаба светлина. Камерата е насочена към фотографите и видеооператорите, които получават 48MP HEIF формат, както снимане в 24,28 и 35мм формат от основната камера.
iPhone 15 Pro се сдобива и с режим „Портрет“ от следващо поколение с 2 пъти по-добра работа при слаба светлина и по-добро управление на фокуса. Телеобективът на iPhone 15 Pro Max разполага с 5-кратно оптично увеличение и фокусно разстояние 120 мм. Смартфонът използва и перископична камера, която от Apple наричат тетрапризма. Оптичната стабилизация на смартфон също е подобрена с възможност за движение в три посоки - за първи път поставено някога в смартфон. Ултраширокият сензор прави макроснимки и 13-милиметрови снимки, допълвайки седемте фокусни разстояния, споменати по-горе.
Снимките и видеоклиповете вече могат да се записват директно в Mac или във външна памет. ProRes също така достига до 4K60.iPhone 15 Pro вече заснема Vision Pro и "пространствено видео". Той използва ултрашироката и основната камера за създаване на 3D видеоклипове.
13.09.2023, 11:09 часа
971 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha