Военен оцеля след жестоко нападение на мечка в Монтана

Военен оцеля след жестоко нападение на мечка в Монтана Ветеран от военноморските сили на САЩ е с откъсната челюст след ужасяващо нападение на гризли в Монтана.
Въпреки тежкото нараняване, въпросният Руди Нурландер успял да се се справи с голи ръце с 3-метровата мечка. В момента той е в тежко състояние, съобщава семейството му, цитирано от Fox..
В момента на нападението Нурландер е бил в компанията на ловна дружинка при проследяването на елен, когато се сблъскал с две мечки гризли близо до пътеката Yellow Mule Trail, а едната от тях го нападнала. Останал без избор, освен да се бори с голи ръце, Нурландер, собственик на "Алпийски приключения" в курортния район Биг Скай, е бил тежко ранен при нападението, а долната му челюст му е била откъсната от огромната мечка. Въпреки че е останал без оръжие, той е успял да се спаси от дивия звяр.
"Баща ми е най-смелият и силен човек, когото познавам", пише дъщерята Кейтлин Дейвис на страницата GoFundMe, създадена, за да подпомогне за плащането на сметката на Нурландер в болница. 
Дейвис разказва, че баща ѝ е сключил договор с група ловци за отдаване под наем на някои от своите всъдеходи. Когато Нурландер научил, че ловците са убили елен, но не могат да го намерят, той е решил да им помогне да го потърсят.
В един момент забелязал мечка гризли и извадил пистолета си да я подплаши. Още преди да стреля обаче, друга мечка го нападнала отзад и го съборила. Останал без оръжие, Нурландер можел да разчита единствено на своите юмруци. 
"Мечката го е нахапала на много места - по гърдите, по краката, по ръцете. Но най-ужасното нараняване е откъсването на долната челюст", пише още дъщеря му. За щастие ловците от дружината са чули виковете му и са дошли навреме, за да прогонят мечката, след което са повикали помощ. Той е настанен в Университетската болница в Юта, където му е била направена операция. Състоянието му е тежко, но без опасност за живота, уточнява още дъщеря му Кейтлин. 
14.09.2023, 16:10 часа
1578 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha