Месец след убийството на Алексей Петров: МВР все още няма заподозрян

Месец след убийството на Алексей Петров: МВР все още няма заподозрян Все още няма заподозрян за убийството на Алексей Петров, но се надяваме, че скоро ще има резултат, който да покаже кой и по какъв начин е поръчал и извършил това убийство. Това коментира министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.
Бизнесменът бе застрелян с пушка в столичния квартал "Драгалевци", на пътя, който води към хижа "Алеко". Сигналът за стрелбата бе получен в МВР в 12.20 ч. на 16 август. При стрелбата пострада 48-годишна жена, която е била с него. Седмица след покушението от вътрешното ведомство очертаха водещите версии - отмъщение или дългове, издирването на извършителите и поръчителите продължава.
Две огнестрелни рани - в тялото и в главата - са причинили смъртта на 61-годишния Алексей Петров. По бизнесмена е стреляно с автоматично оръжие със специални боеприпаси - патрони с хидрошоков ефект. Това показват резултатите от съдебномедицинската експертиза.
"Днес, мисля се навършва точно един месец от убийството на Алексей Петров. Работят много активно много служители. Има много факти и обстоятелства, които ежедневно излизат, но всички те следва да бъдат проверявани, каза още Стоянов.
Относно предстоящите на 29 октомври местни избори министър Стоянов заяви, че е пресилено да се говори за масови акции, а МВР ще си върши работата където и както трябва: "Ще има масови акции там, където има съответната информация за евентуално подготвени нарушения на изборното законодателство. Всички сигнали, които получим, било то оперативни, било на ниво преписки и досъдебни производства, ще бъдат отработвани успоредно с прокуратурата". 
16.09.2023, 13:32 часа
338 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha