На тържествена церемония: Откриха две напълно обновени зали в Младежкия дом във Враца /снимки/

На тържествена церемония: Откриха две напълно обновени зали в Младежкия дом във Враца /снимки/ Днес бяха открити две напълно обновени зали в Младежкия дом във Враца. Лентата бе прерязана от кмета Калин Каменов, директора на културната институция Георги Врабчев и директорът на Регионалния исторически музей Георги Ганецовски.
Градоначалникът заяви, че в рамките на изпълнявания проект Бяла и Синя зала в Младежкия дом са с подменена дограма, инсталации и специално осветление, подходящо за експонация на картини и тематични изложби.
„През последната година бяха инвестирани средства и в ремонта на покрива на сградата, като същевременно е осигурена и достъпна среда за хора в неравностойно положение“ – добави още Каменов.
Директорът на Младежкия дом Георги Врабчев благодари на местната администрация за реализираните строително-ремонтни дейности и заяви, че цялостен ремонт на залите не е извършван в последните десетилетия.
Георги Ганецовски – директор на Регионален исторически музей коментира, че обновените помещения ще бъдат използвани експонирането на изложби на движимо и недвижимо културно наследство.
На събитието присъстваха още: заместник-кметовете Александър Владимиров и Цветан Стойчков, представител на фирмата-изпълнител „Инекс Трейд“ ЕООД, служители на Младежкия дом и Регионалния музей, както и членовете на творчески формации.
Дейностите по обновяването на залите и покрива са реализирани в рамките на проект „Младежки дом-атрактивно културно средище" по Оперативна програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество" на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2020".
18.09.2023, 12:12 часа
1578 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha