Монтана ще отбележи 22 септември с шествие и концерт

Монтана ще отбележи 22 септември с шествие и концерт С празнично шествие по улица "22 септември" в Монтана ще започне честването на Деня на независимостта, съобщават от Общината.
Мажоретният състав към Общински младежки дом, Духовият оркестър „Дико Илиев“ и Представителният танцов ансамбъл „Пъстрина“ към Народно читалище „Разум 1883“ ще тръгнат с марш в 10:15 ч. от пресечната точка ул. „Неофит Рилски“с улицата, назована на бележитата дата. Дефилето ще премине по цялото ѝ протежение и ще стигне до откритата сцена на пл. „Жеравица“. Национални знаменца ще украсят всяка от портите на домовете, разположени по ул. „22 септември“. Очаква се обитателите им да излязат и да приветстват шествието с флагчетата.
С изпълненията на духовия оркестър, под диригентството на Пламен Крумов, в 10:30 ч. ще започне празничният концерт. В програмата са включени емблематични творби като марша „Родина“ на Николай Братанов, както и Дико-Илиевите „Лудо младо“ и „Дунавско хоро“. Ансамбъл „Пъстрина“ ще представи 4 от най-хубавите си композиции - „Северняшки танц“, „Танци от видинско“, „Лазарки“ и „Шопски вихри“. Между тях солисти на Народен хор „Пъстренец“ ще изпълнят любими народни песни.
При дъждовно време концертът, посветен 135 години от обявяването на Независимостта на България, ще се проведе в Младежкия дом.
18.09.2023, 14:58 часа
481 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha