Марая Цветкова: Борисов може би се подготвя за падането на това правителство, ще разберем след местните избори

Марая Цветкова: Борисов може би се подготвя за падането на това правителство, ще разберем след местните избори Голям проблем за българското земеделие е Общата селскостопанска политика. В ЕС отдавна тлее нуждата ѝ от реформа, защото тя фаворизира големите производители, а по-малките са ощетени. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria политологът Марая Цветкова. Тя изрази мнение, че ако е нужно и животоспасяващо за някои от земеделските отрасли, би могло да се използва и държавно финансиране, а не само помощи от ЕС.
Сравнението на земеделците с терористи от страна на премиера Николай Денков доведе до ескалация, която ще продължи. Той е министър-председател и по никакъв начин не може да се обръща към един или друг бранш с думата терористи. На второ място – от такава академична личност като него не се очаква да използва такъв език и на трето място - надявам се това да е било неволна грешка, а не преднамерен ПР ход.
Борисов може би се подготвя за падането на това правителство, ще разберем това след местните избори. Тогава той ще има силен коз в ръцете си, защото картата отново ще бъде оцветена в синьо, каза политологът.
Иска ми се да обърна внимание на това, че тези, които най-ярко застанаха зад зърнопроизводителите бяха хора от президентската институция и такива около президента.
В крайна сметка ще се намери някакъв диалог, но е нормално те да не скочат в ръцете на правителството още при първата покана за диалог, особено при разменените реплики, каза още Марая Цветкова.
19.09.2023, 11:09 часа
497 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha