Паника! Мечка нахълта в "Дисниленд" в САЩ

Паника! Мечка нахълта в "Дисниленд" в САЩ Американска черна мечка е била забелязана в парка Disney World в Орландо. Появата на животното е предизвикало временното затваряне на поне 10 туристически атракции в увеселителния парк, съобщиха представители на Агенцията за флората и фауната на Флорида.
Мечката се е намирала на дърво в тематичния парк "Дисниленд". Тя е била заловена безопасно от биолози и агенти на Комисията за опазване на рибната и дивата флора и фауна във Флорида.
Според местна телевизия временно са били затворени 15 атракциона, включително тематичните пространства "Къщата на духовете" и "Карибски пирати".
"В повечето случаи е за предпочитане да се спазва дистанция от мечките и те да се оставят да си отидат сами, но в тази ситуация служителите заловиха животното, за да го прехвърлят извън парка" в район на националната гора Окала, обясниха представители Комисията. Все още не са известни подробности за това как мечката е успяла да влезе в увеселителния парк.
"През есента мечките са по-активни в търсенето на храна, за да съхранят запасите си от мазнини за зимата. Тази женска мечка вероятно се е движила из парка в търсене на храна", допълниха от Комисията.
19.09.2023, 13:39 часа
366 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha