Опасно селфи: Леопард ухапа момиче в зоопарка във Варна

Опасно селфи: Леопард ухапа момиче в зоопарка във Варна Момиче бе ухапано от леопард при опит да си направи селфи как докосва голямата котка в клетката в зоопарка във Варна, предавва bTV.
Инцидентът е станал на 17 септември около 18.00 часа, съобщиха от зоологическата градина.
По време на рутинен обход пазач на зоопарка забелязва младо момиче умишлено да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на местообитанието на леопарда с цел да си направи опасното селфи.
Въпреки явните предупреждения и мигновена реакция на пазача, след пристигане на мястото той установява, че момичето е ухапано по пръста от леопарда.
Той оказва първа помощ и след консултация с ветеринарния лекар на зоопарка, момичето е било изпратено в спешен медицински кабинет за оказване на профилактична медицинска помощ.
Докосването, храненето и притесняването на обитателите от зоопарка е абсолютно забранено и е упоменато на информационни табели на цялата територия на зоопарка, припомнят от градината.
От зоопарка припомнят, че всички хищници се намират в специално проектирани местообитания, според нужните на конкретния вид, съобразени с всички мерки за безопасност и нарушаването на тези мерки е забранено.
19.09.2023, 16:40 часа
862 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha