След случаен секс жените изпитват повече вина от мъжете

След случаен секс жените изпитват повече вина от мъжете Жените изпитват по-голяма вина след случаен секс, отколкото мъжете, показват резултатите от проучване в Норвегия, публикувани в списание „Evolutionary Psychology“.
Според авторите на изследването, различията в отношението на двата пола към случайния секс може да се обясни с човешката еволюция. За да докажат твърдението си, те интервюирали над 260 норвежци от двата пола, на възраст между 19 и 37 години.
Участниците трябвало да отговарят на въпроси за качеството на техния интимен живот. Част от въпросите били свързани с това дали съжаляват, ако са имали случаен секс.
Оказва се, че повечето мъже не изпитват угризения, ако са били в леглото с непозната. При жените обаче положението е коренно различно – близо 35% са отговорили, че се разкайват за това, че са имали безразборен секс. Само 30% от анкетираните са посочили, че са доволни, ако имат интимен контакт още на първата среща. На същото мнение са повече от половината от мъжете.
Интересно е, че 60% от норвежците са отговорили, че съжаляват не за това, че са правили секс, а поради причината, че са се отказали от интимни ласки.
Хващането на венерически болести, забременяване и уронване на репутацията са основните причини, които спират много мъже и жени да правят безразборен секс. Данните на участниците показват още, че колкото по-малко удоволствие изпитват те, толкова по-негативно гледат на тяхното поведение. От друга страна жените са онези, които са по-неудовлетворените от случайния секс.
Чувството на разкаяние от случаен секс най-често се свързва със страха от бременност, венерически болести и уронване на репутацията. В допълнение, колкото по-малко удоволствие по време на полов акт изпитват участниците, толкова по-негативни са нагласите към тяхното поведение. В същото време случайният секс носи на жените по-малко удоволствие, отколкото за мъжете, разкрива анализът на данните, събрани от изследването.
28.09.2023, 11:00 часа
712 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha