От 1 октомври: Обединяват горските стопанства в Лом и Монтана

От 1 октомври: Обединяват горските стопанства в Лом и Монтана Обединение на Териториалните поделения Държавно горско стопанство – Лом с Държавно горско стопанство – Монтана и на държавните горски стопанства в Белоградчик с Миджур, предстои да бъде извършено от Северозападното държавно предприятие-Враца.
Мотивите на ръководството на държавното предприятие пред министъра на земеделието, са малкият лесфонд, ниските приходи от реализиране на дървесина и високите разходи за издръжка на администрацията.
Промените влизат в сила от 1-и октомври 2023 г. Целта на реформата е оптимизиране на разходите за административно управление и отделянето на повече средства за охрана на горските територии, за създаване и отглеждане на нови гори. При обединението няма да бъдат съкращавани служители и работници от тези стопанства, като намерението на ръководството е всички да запазят работните си места.
Ще продължат да работят офисите и административните им сгради, така че всички граждани и ловци, които са ползвали административни услуги, в т.ч. заверка на ловни билети, ще могат да го правят там, където предпочитат – в Лом или Монтана, в Белоградчик или Чупрене.
20.09.2023, 12:45 часа
1748 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha