МВР работи по 2 версии за убийството на Алексей Петров

МВР работи по 2 версии за убийството на Алексей Петров Две са направленията, по които МВР работи във връзка с убийството на Алексей Петров, съобщи в интервю пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.
"По направлението, свързано с личния живот на Алексей Петров, както и по отношение на бизнес контактите и взаимоотношенията с бизнес средите, тоест свързани с търговската му дейност, която той е осъществявал. В тях са акумулирани и другите подверсии". 
Полицаят, застрелял 18-годишния младеж след преследване в София, е носел и лично, и служебно оръжие, обясни главен комисар Живко Коцев:
Той допълни, че заради скъсан кобур се е наложило служителят да използва лично оръжие, но все още този въпрос се уточнява:
"В случая сме установили, че е ползвал както служебното си оръжие, така и лично оръжие. По стечение на обстоятелствата при преследването се е скъсал кобурът, където е било поставено оръжието и поради тази причина се е наложило да използва личното оръжие. В тази връзка директорът на Столичната дирекция е разпоредил допълнителна проверка да се изследват именно тези административни обстоятелства кое е наложило в случая да се носи личното оръжие".
21.09.2023, 14:24 часа
443 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha