За пореден път: Отложиха делото за побоя над Пендиков, повдигнаха обвинение на втори човек

За пореден път: Отложиха делото за побоя над Пендиков, повдигнаха обвинение на втори човек

За пореден път делото за побоя на секретаря на вече заличеното сдружение "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков беше отложено.
Причината този път е протестът на работещите в съдебната администрация в Северна Македония, който посрещна на входа влизащите в Основния съд в Охрид. 
В съдебната зала се появи обвиненият Илия Спасески. Адвокатът му дойде до съда, но не влезе в залата с обяснението, че подкрепя стачката на съдебната администрация. 
По думите на съдията Боян Мартиноски прокуратурата е внесла обвинение за побоя на Пендиков и срещу още едно лице - Борче Ангелов. Той е разпознат от Пендиков като втория участник в случилото се на 19 януари в Охрид. От записите на охранителните камери, които бяха прегледани на едно от заседанията, се виждат две лица, които нанасят побой на Пендиков.
Обвинението към Борче Ангелов е също за нанасяне на тежка телесна повреда в съучастие,  а на следващото заседание ще бъде решено дали двете дела, които се отнасят до побоя, ще бъдат обединени, обясни адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски. 
Следващото заседание е насрочено за 26 октомври.
Секретарят на сдружение "Цар Борис Трети" Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид на 19 януари, а ден след това беше транспортиран с правителствения самолет "Фалкон" за лечение в България. 

21.09.2023, 16:21 часа
343 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha