Откриха край Гърмен изчезналия селскостопански хеликоптер, пилотът е загинал

Откриха край Гърмен изчезналия селскостопански хеликоптер, пилотът е загинал Вчера са открили изчезналия край Гърмен селскостопански хеликоптер.
Намерено е и безжизненото тяло на пилота.
Селскостопанския летателен апарат е открит на 1-2 км от с. Гърмен - в труднодостъпно дере. Очаква се медицински екип.
Хеликоптерът и тялото на загиналия пилот са открити в пропаст, дълбока около 50 метра, каза кметът на гърменското село Горно Дряново Ибрахим Пингов, който е водач на доброволното формирование. 
Петима доброволци от формированието са достигнали до мястото на катастрофата, сред които и Пингов.
„Като че ли се е ударил в дърво или точно във върха на склона и е паднал надолу по дерето“, посочи кметът. Той допълни, че теренът е изключително труднодостъпен, а доброволците са стигнали трудно до мястото на инцидента. 
Доброволното формирование се е включило в издирването след 16.30 часа. Участвали са повече от 20 пожарникари, както и екипи на Планинската спасителна служба към БЧК, каза кметът. По думите му издирването от страна на доброволците е започнало в следобедните часове, защото тогава са получили информация за локацията от джипиеса на хеликоптера. Имахме готовност още от сутринта да започнем издирването, но се предполагаше, че може да е паднал към Цалапица и активността спадна, но имахме готовност през целия ден да се включим в издирването, допълни Пингов.
По-рано в издирването се включиха и екип военнослужещи с вертолет "Кугар".
23.09.2023, 08:24 часа
384 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha