Тренировките вечер понижават кръвната захар

Тренировките вечер понижават кръвната захар Ако сте изложени на риск от диабет, можете да си помогнете, като тренирате вечер, пише електронното издание "Мейлонлайн".
Физическите тренировки в ранните вечерни часове ускоряват метаболизма и улесняват контрола през нощта върху нивата на кръвната захар, установило изследване на специалисти от Австралийския католически университет.
То се фокусирало върху метаболитното здраве на 24 неактивни физически мъже, изложени на риск от диабет тип 2 и приемащи храни, богати на мазнини. Физическите упражнения сутрин и вечер подобрили кардиореспираторния им статус, но само вечерните тренировки показали, че съдействат за понижаване на нивата на глюкоза през нощта, посочва БТА.
Според ръководителя на изследването Трайн Мохолд, резултатите са особено значими за диабетици, които имат проблем с регулиране на нивата на глюкоза.
Още на петия ден от изследването се оказало, че вечерните тренировки влияят по-силно от сутрешните за намаляване на глюкозата, инсулина, холестерола и триглицеридите.
25.09.2023, 16:03 часа
519 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha