Сензация! Кметът на Лом д-р Георги Гаврилов се отказа от втори мандат, няма да участва в изборите

Сензация! Кметът на Лом д-р Георги Гаврилов се отказа от втори мандат, няма да участва в изборите Досегашният кмет на Лом д-р Георги Гаврилов се отказа от кметския пост, научи агенция BulNewsл
Преди броени минути  на страницата общината във фейсбук беше публикувано обръщение. В него д-р Георги Гаврилов обявява официално, че няма да участва в изборите и да се бори за втори мандат. Публикуваме цялото обръщение на градоначалника без редакторска намеса:

„Уважаеми съграждани,
В края на мандата Ви представям отчет за периода 2019-2023 г. Това бяха четири изключително трудни години, преминали в условията на ковид пандемията, галопиращата инфлация, икономическа и политическа криза. Въпреки тези сериозни предизвикателства и наследения финансов недостиг, аз и моят екип успяхме да изпълним повечето от задачите, които Вие, гражданите на община Лом, ни бяхте поставили - десетки асфалтирани улици, значително подобрено водоснабдяване, модернизация на образователни, социални, културни и спортни обекти, благоустрояване, ново улично осветление, привлечени инвеститори като Lidl и „Жизел“...
На следващия кмет и общински съвет, които Вие ще изберете, предоставям изготвени проекти за над 56 млн. лв., които очакват финансиране с евросредства и от държавния бюджет – за нов гравитачен водопровод от Добри дол до Лом, за саниране на жилищни сгради, за асфалтиране на пътя Лом-Комощица, за нов водопровод в с. Трайково, два проекта по Програмата за трансгранично сътрудничество България-Румъния, за реконструкция на домове за стари хора в Добри дол и ПГСС „Дунавска земя“ в Ковачица и други, които ще видите в отчета, а до края на мандата ми ще представя и още готови проекти.
Искрено се надявам новоизбраните кмет на община Лом, общински съветници и кметове на кметства да следват неотклонно клетвените слова, които ще изрекат в първия ден от встъпването им в длъжност.
Благодаря на всички, които ме подкрепяха през тези трудни години. Разбирам и разочарованието на другите. Вярвам, че съживяването на Лом ще продължи и че ни очакват по-добри дни.
Бог да пази Лом!
С уважение,
Д-р ГЕОРГИ ГАВРИЛОВ
Кмет на Община Лом“
27.09.2023, 13:48 часа
5585 1
Коментари

Един врачанец

03.10.2023, 13:43 часа
Така е след като лично Борисов е забранил да се кандидатира,ще го правят шеф на болницата.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha