5 години затвор за мъж от Оряхово, отвлякъл девойка да проституира в Германия

5 години затвор за мъж от Оряхово, отвлякъл девойка да проституира в Германия Окръжният съд във Враца потвърди присъда на магистрати от Оряхово, с която мъж с инициали П. Н. е признат за виновен в това, че е отвлякъл момиче от Етрополе за проститутка в Германия. 
От документите по делото става ясно, че на неустановена дата през лятото на 2013 г. той, заедно с още двама мъже и една жена, е отвлякъл С. Й. На 17 август девойката е преведена през границата със Сърбия. След това тя била скрита в "приват" на неустановен адрес в германския град Дюрен, с цел тя да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието ѝ.  
Деянието е извършено чрез използване на принуда. Обвиняемият използвал сила, като нанасял побои на жената. 
За това престъпление Районен съд – Оряхово е наложил на П. Н. ефективно наказание от пет години „лишаване от свобода“, което ще трябва да се изтърпи при първоначален „строг режим“, както и глоба в размер на 20 000 лева.
На основание чл. 68, ал. 1 от НК подсъдимият П. Н. е осъден да изтърпи отделно отложеното по друго дело  наказание "лишаване от свобода" за срок от четири месеца, при първоначален "общ" режим.
Въззивното дело в Окръжен съд – Враца е образувано след подадена жалба от подсъдимия П. Н. и неговата защита срещу присъдата на Районен съд – Оряхово. Със своето решение Врачанският окръжен съд потвърди наложеното наказание от първоинстанционния съд на П. Н. Въззивната инстанция не констатира наличие на основания, налагащи неговата отмяна или изменение, поради което присъдата бе потвърдена изцяло, а въззивната жалба бе оставена без уважение, като неоснователна.
Решението на Врачанския окръжен съд е окончателно и е влязло в сила.
Подсъдимият вече изтърпява наказанието си.
 
28.09.2023, 12:45 часа
2799 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha