Проф. Даниел Вълчев: Пароструйката работи за Пеевски, не е нужно да се напряга повече

Проф. Даниел Вълчев: Пароструйката работи за Пеевски, не е нужно да се напряга повече "Депутатът от ДПС Делян Пеевски не бива да бъде подценяван като качества. Той има виждане какво представлява политическият процес, познава инструментите и част от тях видимо владее. Чужда му е инфантилността, която царства напоследък в политическия процес. Днес подписът му стои редом до този на Кирил Петков и Христо Иванов", това заяви в неделя деканът на Юридическия факултет на СУ проф. Даниел Вълчев пред NOVA.
Бившият образователен министър просто констатира очевидното, далеч без да се умилява от изводите си. А то е потресаващо и невероятно за мнозина, при които водещи са малко по-повърхностните, да кажем "естетски" мотиви.
Че Делян Пеевски съвсем не е глупак, да не кажем изобщо, е очевидно отдавна. Може да притежава цял склад с отблъскващи качества и маниери, но последното, в което може да бъде обвиняван, е в неумност.
"Ама защо му дават думата на тоя журналистите. Така му изпират името?!", кокорят се изненадани герои от социалните мрежи.
Ами, може и така да излиза, но те нямат избор. До неотдавна Пеевски не можеше да бъде открит от медия, освен когато сам решеше да излезе с изявление в някоя от своите. Днес всяка сутрин около трети петли вече е в ефир, обграден от ранобудни репортери. Те няма как да го подминат, независимо от обвиненията, че му перат, простират и гладят името.
Днешните 18-годишни, които ще гласуват за първи път, са били на 10, когато Пеевски беше олицетворение на злото покрай КТБ, ДАНС, сагите с "Еврофутбол", "Булгартабак", Lafka и какво ли още не. Той е това, което виждат, че показва сега - един разумен, уравновесен и благ чичко, който се държи позитивно и "конструктивно". В общи линии - положителен герой.
При това ниво на заобикалящите го парламентаристи и други политици - напълно достатъчно и правилно поведение. Не е нужно да се напряга повече. Пароструйката работи за него. Никой не страда от мълчанието на казващия винаги нищо, но с много думи приказвач Карадайъ.
Пеевски и Борисов днес са като Аристотел и Сократ на фона на масата подръчни ни политици, което в никакъв случай не е добра новина, но е неоспорим факт.
Отдавна е ясно, че живеем във фарс, но всичко си има обяснение. Играчи са, не може да се отрече. Знаем какво се случи с Цветан Василев и Васил Божков. Който желае, нека се утешава с "Магнитски".
02.10.2023, 09:54 часа
966 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha