Заловиха мнима служителка на ВиК и топлофикация, извършила множество кражби в София

Заловиха мнима служителка на ВиК и топлофикация, извършила множество кражби в София Разследването започнало на 24 септември, когато възрастна жена потърсила помощ в районното управление, след като установила, че от дома ѝ е извършена кражба на парична сума. Тя разказала, че непозната жена се представила за служител на топлофикация и под предлог, че трябва да отчете данни от монтираните устройства, влязла в жилището. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома установила липсата на 800 лева, посочват от пресцентъра на МВР.
Вчера 39-годишната жена е задържана в района на планински кът за отдих. Според първоначалната информация, по идентичен начин – представяйки се като служителка или на ВиК, или на топлофикация, задържаната е извършила множество аналогични престъпления. При претърсванията в обитавана от нея хотелска част са намерени множество вещи, обект на престъпления, в това число - часовници, златни накити, банкови карти.
Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаната продължава. Предстои събраните материали по образуваното досъдебно производство да бъдат докладвани в Софийската района прокуратура.
02.10.2023, 12:45 часа
368 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha