Мечка гризли уби двама туристи в Канада

Мечка гризли уби двама туристи в Канада Мечка гризли нападна и уби двама души и тяхното куче в националния парк "Банф" в канадската провинция Албърта, според служители на канадския парк и приятел на жертвите, цитирани от Ройтерс.
Управата на националните паркове на Канада заявиха в изявление в събота вечерта, че са получили сигнал късно в петък от GPS устройство, показващо нападение на мечка в долината на река Ред Диър, западно от ранчото Я Ха Тинда в Националния парк "Банф".
По-късно мечката е била евтаназирана, след като е показала агресивно поведение, заявиха от управата на националните паркове.
Жертвите са канадска двойка и тяхното куче, според Ким Титченър, основател на Bear Safety and More и приятел на семейството.
Титченър, който осигурява обучение за безопасността на мечките и оценките на мечките, каза, че срещите с мечки се увеличават, тъй като повече хора излизат на открито, но фаталните атаки са изключително редки.
Националният парк "Банф", който привлича повече от четири милиона туристи всяка година, е дом както на мечки гризли, така и на черни мечки.
В Националния парк "Банф" има около 60 мечки гризли и се считат за застрашена популация в Алберта, отбеляза Титченър.
Временно районът в който са били нападнатите туристите ще остане затворен.
02.10.2023, 14:15 часа
527 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha