Клиентите на БДЖ с намаление за посещение на музея във Враца

Клиентите на БДЖ с намаление за посещение на музея във Враца Българските държавни железници, Фондация „Америка за България“ и Регионалният исторически музей във Враца имат съвместна кампания за популяризиране на града като атрактивна туристическа дестинация, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. За целта всички пътуващи по направлението между София и Видин могат да запазят билета от своето пътуване с влака, срещу който ще получат отстъпка от стандартната входна такса при посещение в Регионалния исторически музей в града под Околчица.
Посетителите в музея могат да разгледат експозицията „Врачански съкровища“ в обновената зала, която предоставя преживяване за всички сетива - зрение, слух, обоняние и допир. Посетителите могат да усетят аромата на лаврово дърво, да докоснат детайлната изработка на сребърния наколенник. Колекцията се състои от над 300 разнообразни предмета от Античността, Средновековието и Възраждането, изработени от злато, сребро и бронз. При посещението в музея не е за пропускане и една от впечатляващите зали, съхраняваща съкровището от Рогозен. То се състои от 165 съда с общо тегло 20 килограма, изработени от сребро и украсени чрез позлатяване. Това е и най-голямата сребърна находка в България. В Регионалния исторически музей в гр. Враца могат да бъдат разгледани и залите, посветени на Ботевите четници, както и на първата построена атомна електрическа централа у нас в Козлодуй.
До края на годината на гърба на всеки билет за пътуване с влак по направленията към Северозападна България е изобразена снимка с текст за отстъпка от стандартната входна такса, който посетителите трябва да представят на входа на музея.
БДЖ, като единствения национален железопътен превозвач в България, подкрепя всички инициативи за развитие на българския туризъм и популяризирането на природните и културно-исторически забележителности в страната, за достигането до които влакът може да бъде основно транспортно средство, съобщават още от компанията.
На 21 септември от БДЖ съобщиха, че любителите на железопътния транспорт в България могат да участват в Европейски железопътен фотографски конкурс, организиран от Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER). Целта на конкурса е да стимулира творческото мислене на пътуващите с влак и да разпространи позитивния образ на железниците в Европа като устойчив и безопасен транспорт. 
04.10.2023, 12:45 часа
638 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha