Заради зачестили катастрофи: Изграждат повдигнати пешеходни пътеки в Монтана /снимки/

Заради зачестили катастрофи: Изграждат повдигнати пешеходни пътеки в Монтана /снимки/ Вчера в зала № 1 на областната администрация се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на пътното движение с председател Ивайло Антонов – областен управител на Монтана.
В заседанието взеха участие инж. Калин Хайтов – зам. областен управител, инж. Силвия Георгиева – главен експерт в Областна администрация Монтана - секретар на комисията, както и членове на комисията. 
В своя анализ на пътно-транспортния травматизъм, Елвис Иванов – Началник сектор КАТ при ОДМВР-Монтана, отбеляза, че се запазват нивата на ПТП спрямо 2022 година -  тежките ПТП са 148, 10 души са загинали и 213  ранени за първите 9 месеца на настоящата година. Като основна причина бе отбелязано движението с несъобразена скорост. 
На заседанието е разгледано и постъпило писмо от Кристина Максимова от Монтана. В него се сигнализира за чести пътнотранспортни произшествия, настъпващи на кръстовището на ул. „Граф Игнатиев“ и бул. „Хаджи Димитър“ в областния град.
С оглед анализиране и обективно разглеждане на поставения проблем е изискано компетентно становище от ОДМВР – Монтана, придружено със статистическа информация за пътнотранспортните произшествия, възникнали на визирания по-горе участък в Монтана.
В отговор ОДМВР – Монтана върна становище, в което бе отправено предложение за обезопасяване на въпросното кръстовище чрез изграждане на повдигнати пешеходни пътеки на ул. „Граф Игнатиев“ преди и след бул. „Хаджи Димитър“, което е препратено до общинска комисия по БПД община Монтана по компетентност. 
13.10.2023, 10:45 часа
1369 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha