Терор! Агресивен психично болен мъж подлуди цял квартал във Враца /снимки/

Терор! Агресивен психично болен мъж подлуди цял квартал във Враца /снимки/ Агресивен психично болен мъж тероризира най-големия квартал във Враца – ж.к. „Дъбника“, научи агенция BulNews. 
За проблема алармира Лидия Лазарова - домоуправителката във вход Ж на блок 22, където живее неуравновесеният врачанин. По думите ѝ, 44-годишният Петър тормози съседите си от години. Напоследък обаче положението станало нетърпимо, а от агресивния му нрав си патят все повече хора. 
Жената разказа, че Петър е освидетелстван и за него би трябвало да се грижи майка му, която е негов официален настойник. Мъжът обаче е неконтролируем и дори тя не може да се справи с него. Освен това злоупотребява с алкохола, при което нравът му става още по-лют. 
Редовна практика на мъжа е да пресреща съседите си и да им иска пари и цигари. Когато му откажат, той започва да се държи нападателно и да ги дърпа, а нерядко се е стигало и до физическо насилие. 
Държанието му също е в разрез с морала и закона. Той е виждан от живеещите в района да се съблича на публични места, а и нерядко да се пипа, без да се притеснява от заобикалящите го хора, сред които и деца. 
Съвсем наскоро мъжът дори се изходил във входа. 
Преди години пък запалил жилището си, а пораженията от пожара още не са отстранени и етажът е обгорял. Живеещите непосредствено до него не желаят да поемат ремонта, тъй като не знаят кога пак ще се стигне до подобен инцидент. 
Освен хората от блока, от неуравновесения мъж вече е пропищял целият квартал. Проверка на агенция BulNews показва, че служителите на няколко търговски обекта от целия комплекс вече са си патили от неговата агресия. Случайни минувачи също са били нападани, ако откажат да му дадат пари или цигари. 
Най-потърпевшите обаче – неговите съседи, вече са се видели в чудо. Те са предприели всички възможни мерки срещу мъжа, но към момента ефект няма. Има подадени жалби в полицията, прокуратурата и общината, но все още не се е стигнало до трайно решение на проблема. 
Домоуправителката на входа Лидия Лазарова от първо лице се е уверила докъде може да стигне психично болният мъж. През януари тя била нападната от него и пребита. След случая Петър бил прибран за 6 месеца в психиатрията в Карлуково, но в края на август бил освободен. 
Откакто се е прибрал у дома си, положението се влошило още повече. Жената, както и всички останали жители на блока, се страхуват в собствените си домове. Децата също живеят в постоянен ужас и не смеят да излизат сами. 
Всички жители на блока са направили подписка за изселването на мъжа от там. Насрочено е дело, но вчера то било отменено за пореден път, заради неявяването на Петър в съда, както и за отказ на психиатър да даде становище по случая пред магистратите. Освен това дори потърпевшите хора не смеят да свидетелстват за безобразията на комшията си, тъй като се страхуват от агресия от негова страна след това.
Врачаните призовават институциите да се задействат и някой да вземе мерки срещу мъжа, преди да се е стигнало до някой още по-сериозен инцидент. 
18.10.2023, 08:50 часа
11932 1
Коментари

kmetelo la piche

18.10.2023, 12:07 часа
vrachelo imalo pare
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha